Szervitál
Az ép lábakért!
Minden, ami a lábak egészségéért kell!
Info: 70 3136091,70 4318925
mironedina@gmail.com 
MENÜ

ORBÁNC

Tünetek: A lábak boka feletti részén élesen határolt sötétvörös körkörös sáv keletkezik, a bőr hámrétege elvékonyodik, fényesen csillogóvá válik. Éles és tartós fájdalommal jár. Bakteriális fertőződés, nem fertőző.

 

Sterilezés: Mindent megelőzően a beteg által használt lábbeliket kell sterilezni. A beteg papucsát, cipőit, stb. egy megfelelő méretű műanyag zsákba rakjuk és a zsákban a lábbelik mellé elhelyezünk egy textil tampont, amit előzőleg 1 dl formalinnal nedvesítettünk be, ezután a zsák nyitott részét bekötjük. A zárt zsákban 48 órán át hagyjuk a lábbeliket a formalin gőzében sterileződni. A két nap elteltével a lábbeliket kivesszük a zsákból és alaposan kiszellőztetjük. ( A sterilezés azért fontos, mert a gombásodás a lábbelikről visszafertőződést okozhat.)

Kezelés:

  1. Forduljunk szakorvoshoz, aki a sztreptokokkusz bakteriális fertőzés ellen gyógyszert fog felírni

  2. Hűtő borogatás: Egy alkalmas méretű tiszta, puha textíliát 18-20 C felmelegített „Zervital” oldattal nedvesítünk, majd ezt körülcsavarva a boka felett fóliával fedett hűtő borogatást készítünk.

  3. Áztató fürdő: A kezelés céljára használatos „Zervital” oldatot (kb35 C) melegítsük fel, majd egy alacsony peremű, tiszta tálba kiöntve – mindkét lábunkat az oldatba merítsük. Az áztatás időtartama alkalmanként 35, max. 40 perc. Az áztatás alatt egy tampon, szivacs segítségével mindkét lábat combközépig nedvesíteni kell az oldattal, majd törlés nélkül hagyni szabadon megszáradni. A kezeléseket másodnaponként kell megismételni mindaddig, amíg a kezelés célját el nem érjük.

A szükséges kezelőszerek: „Zervital” oldat (3-4 flakon).

1 db flakon 5900 Ft

 

Menü

Hírek

  • Szervitál szállítmány érkezik!!
    2012-02-28 21:48:41

    Megérkezett az újabb szállítmány , a szokásos módon tudnak rendelni!

Szavazás

Volt mér valaha gombás fertőzésed?
Nem
Igen
Asztali nézet