Szervitál
Az ép lábakért!
Minden, ami a lábak egészségéért kell!
Info: 70 3136091,70 4318925
mironedina@gmail.com 
MENÜ

LÁBSZÁR FEKÉLY

 

Tünetek: A beteg lábszárán a bokák feletti részen határozott peremű nyílt seb alakul ki., amely nem gyógyul, folyamatosan bűzlő váladékot termel és fájdalmas. A seb átmérő mérete és mélysége folyamatosan növekszik, egyes esetekben a csontig hatol.

 

Kezelés: Itt a kezelést sebtisztítás műveletével kell elkezdeni, egyébként pedig a fekélyes betegnél ugyanazt az eljárást kell alkalmaznunk, mint amit a gombás fertőzöttség esetében már megismertünk.

A gombás fertőzöttség megszüntetésével párhuzamosan a fekélyes elváltozás is automatikusan regenerálódik. Az első néhány kezelés után narancs színű gyűrű jelenik meg fekélyes seb körül, és a további kezelések során fokozatosan összehúzódva bezárja a fekélyes sebet.

 

A kezelés három fázisból áll:

  • sterilezés

  • sebtisztítás

  • áztató fürdő ( többször megismételve)

 

Sterilezés: Mindent megelőzően a beteg által hafsznált lábbeliket kell sterilezni. A beteg papucsát, cipőit, stb. egy megfelelő méretű műanyag zsákba rakjuk és a zsákban a lábbelik mellé elhelyezünk egy textil tampont , amit előzőleg 1 dl formalinnal nedvesítettünk be, ezután a zsák nyitott részét bekötjük. A zárt zsákban 48 órán át hagyjuk a lábbeliket a formalin gőzében sterileződni. A két nap elteltével a lábbeliket kivesszük a zsákból és alaposan kiszellőztetjük. ( A sterilezés azért fontos, mert a gombásodás a lábbelikről visszafertőződést okozhat.)

Sebtisztítás: A sebben található váladékot steril tamponozással tisztítsuk ki, majd a seb belső felületét a (steril) „Zervital” oldattal alaposan mossuk át. Ez a művelet elpusztítja a sebben található baktériumokat és hámosodást idéz elő. A sebtisztítást követő áztató fürdő alkalmával a sebes bőrfelületet is nedvesíteni kell.

 

Áztató fürdő: A kezelés céljára használatos „Zervital” oldatot kb. 35 C-fokra melegítjük, majd egy alacsony peremű, tiszta tálba kiöntve – mindkét lábunkat az oldatba merítjük. Az áztatás időtartama alkalmanként 35, max. 40 perc . A kezeléseket másodnaponként kell megismételni mindaddig, amíg a kezelés célját el nem érjük.

Áztatás közben egy tampon, szivacs, ( lágy szőrű ecset) segítségével mindkét lábunkat folyamatosan combközépig nedvesítjük az oldattal. A kezelés végeztével az oldatot törlés nélkül kell hagyni megszáradni a bőrön. Az áztató fürdőre fel nem használt oldatot a kezelések közötti szünetben a tároló flakonba visszaöntve és lezárva kell tárolni, gyermekektől elzárt, hűvös helyen.

 

A szükséges kezelőszerek: „Zervital” oldat (3-6 flakon, néhányszor cserélve)

1 db flakon 5900 Ft

 

 

Menü

Hírek

  • Szervitál szállítmány érkezik!!
    2012-02-28 21:48:41

    Megérkezett az újabb szállítmány , a szokásos módon tudnak rendelni!

Szavazás

Volt mér valaha gombás fertőzésed?
Nem
Igen
Asztali nézet